Канада тиснутиме на Росію санкціями до виконання нею «Мінська»

Канада тиснутиме на Росію санкціями до виконання нею «Мінська»

Укрінформ
Канада не зніматиме санкції із Росії, доки Кремль не почне виконувати Мінські домовленості.

Про це заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми продовжуватимемо тиснути на Росію, у тому числі за допомогою чинних санкцій, до того часу, поки РФ не виконає повністю узяті на себе згідно із Мінськими домовленостями зобов'язання, та не використає свій вплив на сепаратистів для примусу їх до виконання зобов'язань», - сказала Фріланд.

За її словами, остаточною метою канадської підтримки України є «підвищення її безпеки, стабільності та процвітання». «Ми продовжуватимемо розбудовувати на міцному фундаменті, який ми заклали з Україною, та й надалі долучатимемося до багатого та взаємовигідного партнерства, заснованого на спільних цінностях та відданості регіональній та міжнародній безпеці», - наголосила міністр.

Нагадаємо: Канада була однією із перших країн, що запровадили санкції проти Росії за порушення нею суверенітету України. Своєю чергою Росія за рішучу підтримку України у березні 2014 року заборонила в’їзд на свою територію Христі Фріланд разом із 12-ма іншими канадцями, серед яких 8 депутатів, три держслужбовці та президент Конгресу українців Канади Павло Ґрод. Після призначення на посаду міністра закордонних справ Канади у січні цього року Фріланд відмовилася знімати санкції із РФ заради скасування заборони на в’їзд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-