ОРДЛО відмовляються гарантувати безпеку на час ремонтних робіт - штаб

ОРДЛО відмовляються гарантувати безпеку на час ремонтних робіт - штаб

Укрінформ
На Донбасі ремонтно-відновлювальні роботи пошкодженої інфраструктури не можуть бути здійснені протягом останнього тижня через відмову з боку ОРДЛО у наданні гарантій безпеки.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

«За даними української сторони СЦКК у період з 17 по 24 березня до Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін надійшло 40 заявок на проведення ремонтно-відновлювальних робіт пошкодженої інфраструктури. Заявки отримані від керівників підприємств ДТЕК «Донецькобленерго», комунального підприємства «Компанія «Вода Донбасу», ПАТ «Укрзалізниця» філія «Донецьк Залізниця» та Торговельний дім «Нафтопродукт», які розташовані на території, підконтрольній Уряду України та окремим регіонам Донецької та Луганської областей», - йдеться у повдіомленні.

Зазначається, що з боку ЗСУ, а також військово-цивільних адміністрацій вжито вичерпних заходів для проведення ремонтно-відновлювальних робіт, що полягає у наданні гарантій безпеки та заведенні «режиму тиші» в районах, де працюють ремонтні бригади, як на території підконтрольній Уряду України так і ОРДЛО. Українською стороною погоджено 19 із 40 заявок на проведення робіт у тому числі на території підконтрольній Уряду України – 6, на суміжній – 1, на території ОРДЛО – 5.

Водночас наголошується, що такі роботи не можуть бути здійснені вже протягом останнього тижня внаслідок відмови з боку ОРДЛО у наданні аналогічних гарантій безпеки.

"Російською стороною СЦКК надані письмові повідомлення про гарантії безпеки з боку керівництва ОРДЛО тільки по 15 із 40 заявкам, при цьому ремонтно-відновлювальні роботи передбачаються проводити виключно на території ОРЛО. Все це вказую на той факт, що Російська сторона СЦКК не приділяє належної уваги щодо забезпечення проведення аварійних ремонтно-відновлювальних робіт для відновлення електро- та водопостачання міст на всій території Донецької та Луганської областей", - наголосили у штабі АТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-