Україна vs Росія: вбивство Вороненкова можуть додати до позову в Гаазі – джерело

Україна vs Росія: вбивство Вороненкова можуть додати до позову в Гаазі – джерело

Укрінформ
Українська сторона розглядає можливість долучити факт вбивства екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова - по суті, теракт, організований російськими спецслужбами у центрі української столиці - до позову України проти РФ у Міжнародному суді ООН.

Про це повідомив кореспондентові Укрінформу високопоставлений співрозмовник, причетний до процесу в Гаазі.

"Наразі ми розглядаємо можливість долучення факту вбивства екс-депутата Держдуми Дениса Вороненкова, як одного з свідків агресії Росії проти України, до позову України в Гаазі проти РФ як країни, яка підтримує тероризм", - повідомило джерело.

За словами співрозмовника, вбивство Вороненкова має стати одним з "кейсів" справи у Міжнародному суді ООН, де Україна обвинувачує Росію у порушенні двох міжнародних конвенцій -  про боротьбу з фінансуванням тероризму та про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Поруч з цим, інший співрозмовник агентства у правоохоронних органах України, коментуючи вбивство Вороненкова, вказав на те, що воно стало можливим, зокрема, й через власну необачність екс-депутата Держдуми.

"Його постійно охороняли двоє охоронців  - військові професіонали екстра-класу. Однак, вчора він, фактично, порушив правила безпеки: залишив одного з охоронців з дружиною, а з іншим відправився у публічне місце. Так не можна було робити, однак охоронці не могли ним керувати. Вороненков сам поставив під загрозу і своє життя, і охоронця. А якби росіяни взагалі обрали ліквідацію шляхом підриву, у людному місці?", - зазначив він.

Як відомо, 23 березня 2017 року в Києві застрелили екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова, який був одним з головних свідків російської агресії проти України і зокрема ролі Януковича щодо введення до України російських військ.  

Президент України Петро Порошенко заявив, що підступне вбивство у центрі Києва Вороненкова – це акт державного тероризму з боку Росії, яку він був змушений покинути з політичних міркувань. За словами Президента, у вбивстві прослідковується явний почерк російських спецслужб, що раніше неодноразово проявлявся в різних європейських столицях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-