За 10 днів до вбивства адвокат Вороненкова дав ФСБ його київську адресу

За 10 днів до вбивства адвокат Вороненкова дав ФСБ його київську адресу

Укрінформ
За десять днів до вбивства екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова його захист повідомив правоохоронним органам РФ адресу свого клієнта в Києві.

Про це розповів "Коммерсанту" адвокат Вороненкова Андрій Гривцов.

За словами Гривцова, востаннє він зв'язувався зі своїм клієнтом минулої середи близько дев'ятої години вечора. "Ми обговорювали електронною поштою стратегію захисту у його кримінальній справі", - повідомив адвокат.

За його словами, головним чином захист добивався зняття заочно обвинуваченого Вороненкова з міжнародного розшуку, через що він фактично виявився невиїзним з території України. Адвокат з відома свого клієнта близько десяти днів тому направив до Генпрокуратури РФ, ФСБ і СКР відповідні клопотання, вказавши в них точну адресу місця проживання Вороненкова на Ставропольській вулиці Києва.

Таким чином, як розраховував захист, його розшук мав бути припинений, оскільки Генпрокуратура Росії могла відразу направити владі України запит про його екстрадицію. Відповідний запит підлягав відхиленню на тій підставі, що Денис Вороненков мав українське громадянство, а ця країна, як і будь-які інші, своїх громадян нікому не видає.

Запит до Києва, за даними видання, так і не був направлений. А зараз замість нього в Україну надійде новий документ, в якому наглядовий орган вже попросить офіційно поінформувати його про смерть Дениса Вороненкова. Відповідне підтвердження з Києва стане підставою для припинення кримінального переслідування екс-депутата, який заочно звинувачується СКР в "організації рейдерского захоплення" (ч. 4 ст. 159 Кримінального кодексу РФ) двоповерхового будинку в центрі Москви.

Закрити справу за обставинами, що не реабілітують фігуранта, можна лише з відома його близьких родичів. Якщо вони на пропозицію слідства відповідять відмовою, справа буде направлена до суду, який в разі визнання Дениса Вороненкова винним у шахрайстві також буде змушений припинити його кримінальне переслідування, зазначає видання.

Як відомо, 23 березня близько 11:30 на перехресті бульвару Тараса Шевченка і вулиці Пушкінської в Києві сталася стрілянина.

Попередньо встановлено, що чоловік з охоронцем йшли до Палас-готелю: невідомий підбіг ззаду і впритул відкрив вогонь. Внаслідок стрілянини був вбитий колишній депутат Держдуми Денис Вороненков. Також зловмисник поранив охоронця екс-політика, проте той встиг вистрілити у відповідь і поранив вбивцю.

Пізніше кілер помер у лікарні. Народний депутат Антон Геращенко заявив, що вбивця був агентом російських спецслужб, засланим в українські силові структури.

Президент України Петро Порошенко заявив, що у вбивстві простежується слід спецслужб РФ, а сам інцидент назвав "актом державного тероризму з боку Росії".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-