Путін не зможе виторгувати зняття санкцій – посол Іспанії

Путін не зможе виторгувати зняття санкцій – посол Іспанії

Укрінформ
Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Іспанія в Україні Херардо Бугайо Оттоне вважає, що санкції щодо Російської Федерації мають бути жорсткішими.

Про це він заявив під час засідання прес-клубу "Дипломати без краваток" в Укрінформі, повідомляє кореспондент агентства.

"Ви мене спитаєте: чи достатньо цих санкцій, чи ми їх добре впроваджуємо. Я кажу - ні. Вони мають бути більшими за об'ємом, вони мають бути жорсткішими. Я так вважаю", - наголосив посол, відповідаючи на запитання, як змусити РФ виконати свої зобов'язання щодо виведення військ і припинення фінансування терористів на Донбасі.

Дипломат підкреслив, що для Європи санкції щодо Росії не є метою, а лише інструмент для того, "щоб утримати або не дозволити робити те, що вони роблять".

Посол підкреслив, що ЄС впроваджує санкції щодо тих осіб, котрі якимось чином могли впливати на вирішення питань щодо територіальної цілісності України.

"Тому що Кремль, або давайте персоніфікувати і прямо казати - Путін - він не розуміє ні політики, ні політиків, ні взагалі способу мислення західного суспільства. Він думає, що він може десь там поторгуватись: я щось тобі, а ти щось мені, і якимось чином ці санкції можуть знятися, і він досягне свого... Це неможливо де-юре", - пояснив посол Іспанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-