В Японії ЗМІ за поширення фейкових новин карає суспільство - посол

В Японії ЗМІ за поширення фейкових новин карає суспільство - посол

Укрінформ
В Японії поширення через ЗМІ фейкової інформації не допускається самим суспільством. Японці не купуватимуть газети і не дивитимуться канали, де знайдуть новини, що не базуються на фактах.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Шігекі Сумі, відповідаючи на запитання про те, чи проблема фейкових новин актуальна для його країни.

“Дуже важливо не допустити поширення фейкових новин. В Японії це регулюється суспільством. Японці вважають, що всі ЗМІ - газети і телебачення - повинні мати новини, які грунтуються на фактах. І поширення фейкових новин карається суспільством. Люди не купуватимуть ті газети і не дивитимуться ті канали, де знайдуть фейкові новини”, - розповів посол. 

Що стосується юридичної відповідальності за поширення фейкового контенту, то це питання вирішується шляхом звернення до судів. 

“Якщо, наприклад, на телебаченні буде якась фейкова новина про мене, я можу звернутися до суду. Процес займе деякий час, щоб суд розглянув і виніс рішення, що репутації пана Сумі була завдана шкода через фейкову новину, але ЗМІ, що її поширило, буде вимушено сплатити компенсацію”, - зазначив Шігекі Сумі.

На його думку, розповсюдження неправдивої інформації про Україну російськими ЗМІ є частиною гібридної війни, якій “Україна повинна приділяти більше уваги, оскільки, наприклад, Росія поширює думку, що український уряд не має підтримки тощо”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-