Мінські угоди нереально виконати - посол Іспанії

Мінські угоди нереально виконати - посол Іспанії

Укрінформ
Мінські домовленості, особливо "Мінськ-2", були необхідні для припинення кровопролиття, однак їх нереально виконати.

Про це під час засідання прес-клубу "Дипломати без краваток" в Укрінформі заявив посол Королівства Іспанія в Україні Херардо Бугайо Оттоне, повідомляє кореспондент агентства.

"Тут ми якраз переходимо до Мінських угод, особливо "Мінськ-2". Що на той час відбувалося? Люди гинули на фронті і треба було будь-яким чином припинити вбивства людей, щоб люди не гинули. І ось зробили ці угоди, "Мінськ-2". Але ми розуміємо, що це абсолютно нереальні, ці угоди, які неможливі для виконання. Але на той час вони зіграли свою роль, вони припинили масову загибель людей", - заявив посол.

Іспанський дипломат також вказав, що ні місцева  бандитська "владам, ні росіяни не дадуть провести чесні та вільні вибори на території ОРДЛО.

"Мінські угоди передбачають вільні вибори на Донбасі згідно з українським законодавством та під наглядом західних інституцій, ОБСЄ. Але це не говорить, що мають вийти російські війська. Тобто, навіть якщо російські війська звідти вийдуть, то той гангстерський режим, який там знаходиться, на територіях ОРДЛО, він ніяк не дозволить провести ніякі вибори", - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-