Американський експерт сказав, з чого треба починати повернення Криму

Американський експерт сказав, з чого треба починати повернення Криму

Укрінформ
Сполучені Штати й країни Заходу на нинішньому етапі повинні зосередитись, передусім, на поверненні Донбасу, паралельно посилюючи санкції, пов'язані з Кримом, та підсилюючи свої позиції в Чорному морі.

Таке переконання висловив у вівторок колишній радник міністра оборони США, нині старший директор Центру Байдена з питань дипломатії та глобальної взаємодії Майкл Карпентер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Потрібно починати з посиленого тиску на Росію, щоб повернути Донбас під суверенний контроль України", - зазначив експерт, відповідаючи на запитання, що Захід має зробити для повернення Криму Україні.

Він пояснив, що зараз українська сторона втрачає життя своїх військових на сході країни майже щодня, тому це важливо.

Експерт також підкреслив необхідність поглиблення санкцій, пов'язаних із російською окупацією Криму. "Це не означає, що ми маємо забути про Крим, ми повинні посилювати політику щодо невизнання", - зауважив експерт. У цьому зв'язку він також наголосив на важливості, в тому числі, посилення військових позицій країн НАТО в Чорноморському регіоні, щоб підвищити ціну для Росії у її намірах просуватися в цьому регіоні далі.

"Але що стосується дипломатії, в контексті санкцій проти чутливих сфер, я думаю, фокус зараз має бути зосереджений на Донбасі", - підкреслив експерт. Він зауважив, що повернення Криму в Україну розглядає як довготривалий процес, що не має варіантів військового рішення, "але тиск (на Росію – ред.) у цьому питанні має бути посиленим та постійним".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-