У Євросоюзі чекають на оприлюднення рішення Радбезу щодо блокади ОРДЛО

У Євросоюзі чекають на оприлюднення рішення Радбезу щодо блокади ОРДЛО

Укрінформ
У Євросоюзі зможуть оцінити рішення Ради національної безпеки та оборони України щодо призупинення переміщення вантажів через лінію зіткнення на Донбасі лише після публікації документа.

Про власному кореспонденту Укрінформу у Брюсселі повідомила речник Єврокомісії Майя Косьянчич.

"Ми зможемо надати оцінку щодо зобов’язання України продовжувати дотримуватися інклюзивного підходу (у частині забезпечення прав населення на непідконтрольних територіях – ред.), коли рішення, оголошене у середу Радою національної безпеки та оборони України щодо тимчасового припинення переміщення вантажів через лінію зіткнення, буде опубліковане", - заявила вона.

Косьянчич наголосила, що Мінські домовленості залишаються базою для мирного і сталого розв’язання конфлікту на сході України.

"ЄС залишається твердим у своїй підтримці суверенітету, незалежності і територіальної цілісності України", - наголосила Косьянчич.

Як повідомляв Укрінформ, РНБО 15 березня вирішила тимчасово припинити переміщення вантажів через лінію зіткнення у зоні проведення АТО. Виняток зроблено лише для гуманітарних вантажів - українських, міжнародних організацій, ООН, Червоного Хреста та інших, ліків, товарів найпершої необхідності. Це рішення було ухвалене з огляду на різку ескалацію російської агресії проти України, а також насильницьке захоплення українських підприємств, розташованих на території окремих районів Донецької та Луганської областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-