Питання заблокованого КП

Питання заблокованого КП "Золоте" обговорять у Мінську - Ірина Геращенко

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що під час переговорів у Мінську 15 березня українська сторона порушить питання заблокованої бойовиками роботи КПВВ "Золоте".

Про це вона сказала під час круглого столу у Верховній Раді на тему "Контрольно-пропускні пункти в'їзду-виїзду: реалії та перспективи", повідомляє кореспондент Укрінформу

"Ми, усвідомлюючи наскільки високим є потік людей з двох сторін, доклали максимум зусиль, наприклад, для того, щоб був відкритий КПВВ "Золоте" ще 31 березня минулого року, але досі він не працює...КПВВ "Золоте" є найбільш безпечним і найбільш обладнаним технічно. Тому українська сторона як у тристоронній контактній групі, так і в гуманітарній підгрупі 15 березня під час чергового засідання Мінських груп буде порушувати питання неприпустимості того, що КПВВ "Золоте" заблокований", - сказала Геращенко.

За її словами, робота КПВВ "Золоте" заблокована представниками ОРДЛО, тому що по їхню сторону лінії зіткнення є що приховувати.

"Ми вважали великим успіхом у цьому напрямку розведення важкої техніки у районі Золотого восени минулого року, але зараз важка техніка з однієї сторони, і це не українська сторона, повернута. Це також не сприяє питанню відкриття КПВВ "Золоте", - сказала Геращенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-