У НАЗК сказали, коли і як перевірятимуть е-декларації СБУ

У НАЗК сказали, коли і як перевірятимуть е-декларації СБУ

Укрінформ
У Реєстрі електронних декларацій є декларації всіх керівників Служби безпеки України, але НАЗК зможе розпочати їх перевірку після затвердження окремого порядку та отримання доступу до державної таємниці.

Про це на прес-конференції у понеділок заявив заступник голови НАЗК Руслан Радецький, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Багато розмов, що СБУ нібито приховала ту чи іншу інформацію. Повірте мені, що ніхто нічого не приховав. Але в країні сьогодні фактично йде війна, тож відповідно до Закону про запобігання корупції має бути розроблений окремий порядок перевірки щодо осіб такого складу», - сказав Радецький.

Він додав, що, окрім порядку перевірки, має бути також отриманий доступ до державної таємниці та спеціально обладнане приміщення.

Радецький поінформував, що сьогодні НАЗК «проводить цю роботу». Зокрема, він повідомив, що порядок перевірки розроблений і перебуває на завершальному етапі погодження.

«Працівники СБУ подали декларації, в Реєстрі все це є. Як тільки наша уповноважена особа отримає доступ до державної таємниці, вона піде і буде перевіряти всі ці декларації»,- зазначив Радецький.

У відповідь на запитання журналістів він уточнив, що сьогодні доступ до державної таємниці має лише голова НАЗК Наталія Корчак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-