Порошенко назвав невідкланим законопроект про е-декларування військових

Порошенко назвав невідкланим законопроект про е-декларування військових

Укрінформ
Президентом України Петром Порошенком визначений як невідкладний законопроект, який передбачає скасування е-декларування для деяких військослужбовців.

Про це під час брифінгу у Верховній Раді повідомив представник Президента у парламенті Артур Герасимов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Цей законопроект внесено Президентом і визначено невідкладним - він стосується звільнення від електронного декларування осіб з числа військовослужбовців, які відносяться до рядового, сержантського та старшинського складу, а також молодшого офіцерського складу... Законопроектом, який був прийнятий Верховною Радою вводиться кримінальна відповідальність за незаповнення декларацій. Уявіть сержанта, командира танка, молодшого лейтананта, які знаходяться на передовій, але змушені бігти в штабні компютерні мережі, щоб подати декларацію», - сказав Герасимов.

Він додав, що необхідність звільнити від подання е-декларацій вищезазначених осіб полягає в тому, що декларації є у відкритому доступі.

«Коли ми говоримо про військових на передовій, уявимо, що завтра ворог отримає можливість побачити все, що стосується людей, які зі зброєю в руках протистоять йому», - додав представник Президента.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-