Подвійне громадянство чиновників: Порошенко вніс у Раду проект закону

Подвійне громадянство чиновників: Порошенко вніс у Раду проект закону

Укрінформ
Президентом України Петром Порошенком сьогодні внесено до Верховної Ради та визначено як невідкладний законопроект, який вирішує питання подвійного громадянства.

Про це під час брифінгу повідомив представник Президента у Верховній Раді Артур Герасимов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні, 13 березня, Президентом України внесений до Верховної Ради і визначений як невідкладний законопроект, який стосується вирішення питання з подвійним громадянством. Президент вважає, що сьогодні це питання має бути чітко врегульованим, і ситуації, коли у чиновників, особливо вищого рангу, є 2, 3 і більше закордонних паспортів, є неприпустимими», - сказав Герасимов.

Він додав, що цим законопроектом встановлюється, що особа, яка добровільно набула   іноземного громадянства, буде вважатися такою, яка підпадає під дію вимоги про припинення українського громадянства.

«Крім цього, у законі уточнені підстави для втрати громадянства нашої країни. Наприклад, такою підставою буде вважатися, що людина, яка набула добровільно громадянство іноземної країни, не здала закордонний паспорт, чи при набутті громадянства України вона також не здала паспорт діючої держави. Це питання стосується тільки ситуації добровільного набуття громадянства інших країн, бо це не стосується ситуації з нашими людьми в Криму, бо там про добровільність не йшлося», - уточнив представник Президента у ВР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-