Луценко:

Луценко: "справу про бронежилети" вже передали до суду

Укрінформ
Кримінальне провадження щодо колишнього керівника Департаменту держзакупівель Міноборони за купівлю бронежилетів та шоломів для ЗСУ за завищеними цінами передано до суду.

Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко на своїй сторінці у Facebook.

"До Солом'янського суду відправлена справа стосовно колишнього керівника Департаменту держзакупівель Міноборони Зражевського, який у 2014 році підписав платіжки за бронежилети та шоломи для ЗСУ по завищеній вартості", - написав Луценко.

Як повідомляв Укрінформ, Головна військова прокуратура підозрює п'ятьох чинних і колишніх посадовців Міноборони у розтраті бюджетних коштів в особливо великих розмірах.

Під час досудового розслідування встановлено, що кожен з підозрюваних, порушуючи вимоги Податкового кодексу України, у травні-жовтні 2014 року підписали ряд договорів щодо постачання бронежилетів і шоломів кулезахисних для потреб ЗСУ та платіжних документів, у яких ціну поставленого речового майна незаконно визначено з урахуванням податку на додану вартість.

Підписані документи стали підставою для незаконного перерахування комерційному підприємству з казначейського рахунку Міноборони бюджетних коштів на загальну суму 30,7 млн грн.

Колишнім посадовцям загрожує позбавлення волі на строк до 12 років з позбавленням права обіймати посади на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-