Оборонна співпраця Канади та Україною має багато напрямків для розвитку – посол

Оборонна співпраця Канади та Україною має багато напрямків для розвитку – посол

Укрінформ
Україна очікує підписання в найближчому майбутньому угоди про співробітництво між міністерствами оборони Канади та України.

Про це повідомив посол України в Канаді Андрій Шевченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Військова тренувальна місія UNIFIER – це лише один із напрямків оборонної співпраці...Канада підтримує нас у реформуванні оборонного сектору, а також тренує українських воїнів на своїй території. Окрім цього, ми з нетерпінням очікуємо на підписання в найближчому майбутньому угоди про співробітництво між нашими міністерствами оборони», - сказав Шевченко.

За його словами, Канада та Україна доходять до усвідомлення наявності «дуже чіткого та прагматичного спільного оборонного і безпекового інтересу».

Однак, він додав, що домовленості про співробітництво між Міноборони обох держав можуть залишитися лише на папері, якщо сторонам не вдасться наповнити угоду конкретними змістом.

«Я б назвав цей документ розширеним меморандум про взаєморозуміння із усіма сильними та слабкими сторонами цього типу документів. Він має стати прекрасним підгрунтям для нашої майбутньої співпраці, однак навіть після підписання залишиться шматком паперу, якщо нам не вдасться перетворити його у дуже конкретні програми, подібні до UNIFIER», - зазначив посол.

Шевченко наголосив, що перемовини стосовно Угоди вже завершені і наразі сторони лише шукають зручний час і місце для підписання.

Як повідомляв Укрінформ, в понеділок уряд Канади оголосив про своє рішення на два роки, до 31 березня 2019 року, продовжити військову тренувальну місію UNIFIER в Україні. У рамках цієї операції близько 200 канадських військових інструкторів із позаминулого року проводили заняття з українськими військовослужбовцями на Яворівському та Кам’янець-Подільському полігонах. Втім, їх мандат завершувався 31 березня 2017 року, тому під час візиту прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо до Києва Президент Петро Порошенко звернувся до нього із проханням продовжити термін перебування інструкторів в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-