Японія робить усе можливе, щоб розв’язати конфлікт на Донбасі мирними методами – посол

Японія робить усе можливе, щоб розв’язати конфлікт на Донбасі мирними методами – посол

Фото
Укрінформ
Японія робить усе можливе, щоб розв’язати військовий конфлікт на Донбасі мирними методами, і саме тому підтримує санкції проти Росії.

Про це заявив Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні Сумі Шігекі у розмові з кореспондентом Укрінформу в рамках офіційного прийняття з нагоди 25-річчя встановлення дипломатичних відносин між Україною та Японією.

«Я вважаю, що мирними засобами можна досягти миру в протидії російській агресії. Саме тому Японія підтримала санкції по відношенню до Росії. І ми робимо все можливе, щоб саме мирними методами досягти розв’язання військового конфлікту на Донбасі», - сказав Сумі Шігекі.

Він додав, що тема миру є надзвичайно важливою для японців та українців, оскільки Японія і Україна дуже постраждали під час Другої світової війни. Окрім того, обидві країни пережили такі жахливі катастрофи, як Чорнобиль і Фукусіма. Тому для народів, які зазнали подібних трагедій, є природним ставати пліч-о-пліч і об’єднувати свої зусилля для їх подолання.

Посол Японії запевнив, що пересічні японці дуже вболівають за Україну. У цьому контексті він розповів, що, перебуваючи у січні в Японії, спілкувався з таксистом, який поділився з ним цими своїми переживаннями.

«Розуміючи, в якій небезпеці знаходиться Україна з огляду на загрозу російської інтервенції, звичайний таксист побажав вам триматися в цій ситуації. Тож я можу сказати, що не лише політики, а й звичайні люди переживають за Україну і підтримують її», - зазначив Сумі Шігекі.

Під час урочистого заходу японські художники манга (японський різновид коміксів. – Ред.) презентували своє мистецтво і розповіли історію його появи, яка теж пов’язана з темою війни і миру. Як зазначила художниця Норіко Нагано, манга почала розвиватися після сумних подій Другої світової війни, але це мистецтво було покликане дати наснагу, аби подолати скрутні часи. Вона висловила сподівання, що мистецтво манга буде поширюватися і в Україні.

У офіційному прийнятті взяли участь члени уряду України, очільники зарубіжних дипломатичних представництв, всесвітньовідомий японський дизайнер Кензо Такада, народні депутати України та інші почесні гості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-