Еро закликав Росію вплинути на бойовиків - для тривалого миру на Донбасі

Еро закликав Росію вплинути на бойовиків - для тривалого миру на Донбасі

Укрінформ
Міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Еро закликав Росію використати свій вплив на сепаратистів на Донбасі з метою встановлення тривалого миру, що дасть змогу знайти політичне рішення конфлікту. 

Про це він заявив на спільному брифінгу з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Є багато викликів, і, звичайно, перший із них - це ситуація на Донбасі... Нам треба просуватися далі і не втрачати спільну мету - повне виконання Мінських угод. Для цього необхідно, щоб усі підписанти виконали свої зобов'язання. Але при цьому ми бачимо, що Росія має вплив на сепаратистів на Донбасі, і я знову закликаю Росію використати цей вплив на сепаратистів, щоб знайти тривалий вихід із ситуації і щоб ми могли знайти політичне рішення  цього конфлікту", - сказав Еро.

Він додав, що це дуже складне і чутливе питання для українських громадян, "але ми вважаємо, що це єдиний вихід". 

Еро зазначив, що постійно обговорює конфлікт на Донбасі з колегами з Німеччини,  Євросоюзу та США, щоб звірити позиції.

"Ми одностайні, що санкції продовжуватимуться доти, доки не буде виконано "Мінськ". Але при цьому санкції не є самоціллю. Це засіб, який допомагає виконанню Мінських угод", - зауважив він.

Еро також підкреслив, що Франція не визнавала і ніколи не визнає незаконну анексію Криму, і запевнив, що разом з Німеччиною докладатиме всіх необхідних зусиль у "нормандському форматі", щоб встановити мир на сході України, відновити її територіальну цілісність і загоїти  болісні рани війни.

Як повідомлялося, глава МЗС України Павло Клімкін перебуває у Франції з дводенним робочим візитом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-