Україна продовжить спростовувати російську брехню у Гаазі - Зеркаль

Україна продовжить спростовувати російську брехню у Гаазі - Зеркаль

Укрінформ
Україна гідно представила свою аргументацію під час третього дня слухань у справі проти Росії у Міжнародному суді ООН.

Про це розповіла глава української делегації, заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль на брифінгу після завершення слухань у Гаазі.

"Ми дуже гідно представили свою аргументацію. На жаль, у нас не було часу, щоб ми могли висвітлити всю ту брехню, яку ми почули вчора, але, я думаю, в нас ще буде нагода це зробити під час слухань по суті справи. І ми будемо готуватися до цього вже знаючи про те, що росіяни збираються нам закидати і як вони фальсифікують всі факти і події, які відбуваються як на сході України, так і в Криму", - сказала Зеркаль.

За її словами, Україна вже чула більшість озвучених Росією у суді заяв на переговорах.

Зеркаль також прокоментувала наслідки можливої відмови Росії виконувати тимчасові запобіжні заходи у випадку, коли суд задовольнить вимоги України.

"З приводу цього є дуже багато спекуляцій. Але насправді тут є питання щодо того, які ставить перед собою Росія завдання: чи ставить вона завдання бути в клубі країн, які дотримуються правил і встановлюють ці правила, чи вона переходить до країн-парій, які не дотримуються і не зважають ні на які правила. І ставлення до цих країн вже інше", - сказала вона.

Як повідомляв Укрінформ, у Міжнародному суді ООН пройшов третій день слухань у справі за позовом  України проти Росії.

Україна у Гаазі обвинувачує Росію у порушенні двох міжнародних конвенцій - Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Нинішні слухання присвячені поданому Україною запиту про введення тимчасових заходів, спрямованих на запобігання продовженню порушень з боку Росії протягом розгляду справи по суті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-