Нова адміністрація США не сприймає жодних компромісів щодо Криму - Клімкін

Нова адміністрація США не сприймає жодних компромісів щодо Криму - Клімкін

Укрінформ
Адміністрація президента США Дональда Трампа не сприймає жодних компромісних рішень щодо повернення Кримського півострова під контроль України.

На цьому наголосив у вівторок, під час слухань у Сенаті США глава МЗС України Павло Клімкін, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Жодних компромісів щодо Криму. Крим – це питання (міжнародних – ред.) норм та міжнародного права", - зазначив український міністр у відповідь на прохання сенаторів уточнити, яку позицію нова адміністрація США висловлює під час обговорення кримського питання.

Клімкін поінформував, що за кілька годин до засідання зустрічався з держсекретарем США Рексом Тіллерсоном.

"Я почув від нього дуже потужний сигнал підтримки України, а також що жодної підміни понять (в контексті Мінських домовленостей – ред.) бути не може", - наголосив міністр закордонних справ України.

Він нагадав, що президент Порошенко під час розмови по телефону з президентом Трампом "отримав такий самий чіткий меседж".

Міністр також наголосив, що підтримка й допомога з боку США як у сфері безпеки, так і в реалізації реформ є фундаментальною для розширення можливостей України протистояти російській агресії, яка досі триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-