У Мін'юсті сказали, за якої умови Насірова можуть вивезти до Феофанії

У Мін'юсті сказали, за якої умови Насірова можуть вивезти до Феофанії

Укрінформ
Романа Насірова, відстороненого голову Державної фіскальної служби, якого тримають під вартою в Лук'янівському слідчому ізоляторі, можуть вивезти на лікування у Феофанію, якщо йому встановлять діагноз, який лікують тільки в цій лікарні.

Про це заявив заступник міністра юстиції України Денис Чернишов під час брифінгу у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сказати зараз, що в Феофанію? Ні, ... тому що в нас є певний перелік лікарень, з якими співпрацює пенітенціарна система. Якщо буде якийсь окремий діагноз, який може надати тільки, наприклад, Феофанія, то він (Насіров - ред.) буде вивезений у Феофанію", -  зазначив Чернишов, відповідаючи на запитання журналістів, чи можуть Насірова вивезти з СІЗО на лікування до Феофанії.

Заступник міністра зазначив, що існує певний механізм, за яким визначають, до якої лікарні повезуть хворого із СІЗО.

"Хотів би сказати, що Роман Михайлович (Насіров - ред.) не є окремим якимось, як то кажуть явищем, яке сталося, і ми тільки зараз почали думати, як лікувати осіб, які перебувають у СІЗО. Якщо людина, яка знаходиться в СІЗО, звертається з приводу стану свого здоров'я,  його обстежує той же черговий лікар, який чергує в СІЗО. Він приймає попереднє рішення відносно а) стану  і б) - попереднього діагнозу. Якщо він не може надати допомогу, або він не може з'ясувати точний діагноз, зрозуміло, що є різні хвороби, є різні стани здоров'я, тому він може викликати за певним переліком лікаря з тієї лікарні, які є в тому переліку по спільному наказу з Київською міською державною адміністрацією за тим попереднім діагнозом, який йому був поставлений", -  заявив Чернишов.

Він уточнив, що лікар, який проводить обстеження особі, котра перебуває у СІЗО, визначає, чи "лікування може бути проведено на території СІЗО і в медчастині, чи людину треба переводити в лікарню".

Чернишов підкреслив, що до іншої лікарні, яка не входить до переліку визначених медичних закладів спільно з Київською міською державною адміністрацією, Насірова можуть відвезти лише за умови, якщо "тільки конкретна лікарня може надати йому лікування з певного діагнозу".

"Але в нас є певний перелік лікарень, з якими ми співпрацюємо з певними діагнозами", - зазначив Чернишов, підкреслюючи, що "Феофанії там немає".

Як повідомляв Укрінформ, Солом'янський райсуд міста Києва 7 березня частково задовольнив клопотання прокурорів САП щодо обрання запобіжного заходу голові ДФС, який підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Суд вирішив обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб з можливістю внесення застави 100 млн грн, хоча САП просила встановити грошову заставу у розмірі 2 млрд грн.

Слідство вважає, що Насіров протягом 2015-2016 років, діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, особисто ухвалив низку безпідставних та незаконних рішень про розстрочення податкового боргу та зобов'язань ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр". Ці рішення були ухвалені ним з порушенням визначеної законом процедури, а саме за відсутності належного обгрунтування та законних підстав, що спричинило державі підтверджену висновком експерта шкоду близько 2 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-