Захід не толеруватиме дій Росії – міністр оборони Канади

Захід не толеруватиме дій Росії – міністр оборони Канади

Укрінформ
Продовження канадської військової тренувальної місії в Україні UNIFIER надсилає Росії чіткий сигнал щодо канадської підтримки України.

Таку думку висловив міністр оборони Канади Харджит Саджан, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми продовжуємо UNIFIER і надсилаємо Росії дуже сильний сигнал, що підтримуємо Україну», - сказав Саджан.

Однак, він додав, що свою позицію стосовно протистояння незаконним діям Росії Канада показує і на інших напрямках.

«Наразі один із канадських фрегатів постійно працює із НАТО. Незабаром ми розпочнемо також повітряне патрулювання. Наші підрозділи перебувають у Польщі і передислоковуються до Латвії. Якщо співставити це все разом, то ми надсилаємо дуже сильний сигнал стримування», - зазначив міністр.

Він додав, що усі члени Північноатлантичного альянсу єдині у засудженні Росії. «Наш сигнал такий: у НАТО й у двосторонньому порядку із нашими союзниками, які також підтримуватимуть Україну, ми єдині у переконанні, що дії Росії не будуть толеруватися», - наголосив Саджан.

Утім, за його словами, важливе місце у політиці стримування займає також дипломатія. «Не менш важливою є дипломатія, тож потрібно повернутися до відповідального діалогу», - підсумував глава оборонного відомства Канади.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок, 6 березня, уряд Канади оголосив про своє рішення на два роки, до 31 березня 2019 року продовжити військову тренувальну місію UNIFIER в Україні.

У рамках цієї операції близько 200 канадських військових інструкторів із позаминулого року проводили заняття з українськими військовослужбовцями на Яворівському та Кам’янець-Подільському полігонах. Втім, їх мандат завершувався 31 березня 2017 року, тому під час візиту прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо до Києва Президент Петро Порошенко звернувся до нього із проханням продовжити термін перебування інструкторів в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-