Канада незмінно захищатиме суверенітет України - Фріланд

Канада незмінно захищатиме суверенітет України - Фріланд

Укрінформ
Канада готова і надалі захищати суверенітет України та сприяти проведенню у країні реформ.

Про це заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, передає кореспондент Укрінформу.

«Канада непохитна у своїй підтримці України, як у допомозі із захисту і збереження суверенітету держави, так і у сприянні в проведенні ключових реформ», - сказала Фріланд.

Вона також наголосила на важливості канадської військової тренувальної місії в Україні UNIFIER.

«Операція UNIFIER є критично важливою складовою багатосторонньої підтримки України. Вона підтримує професійне зростання Збройних сил України, необхідне для стримування агресії та створення безпечного простору для сталого соціального та економічного розвитку, якого хоче і на який заслуговує народ України», - наголосила міністр.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок уряд Канади оголосив про своє рішення на два роки - до 31 березня 2019-го - продовжити військову тренувальну місію UNIFIER в Україні.

У рамках цієї операції близько 200 канадських військових інструкторів із позаминулого року проводили заняття з українськими військовослужбовцями на Яворівському та Кам’янець-Подільському полігонах. Втім, їх мандат завершувався 31 березня 2017 року, тому під час візиту прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо до Києва Президент Петро Порошенко звернувся до нього із проханням продовжити термін перебування інструкторів в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-