Київ закликає світ посилити санкції проти КНДР

Київ закликає світ посилити санкції проти КНДР

Заява
Укрінформ
Україна засуджує черговий запуск ракет Північною Кореєю та закликає світове співтовариство вжити додаткових заходів для притягнення КНДР до відповідальності.

Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ України.

"Регулярні запуски балістичних ракет Корейською Народно-Демократичною Республікою (КНДР), зокрема зухвалий запуск одночасно чотирьох таких ракет 6 березня 2017 року, є не лише прямим порушенням резолюцій Ради Безпеки ООН, але й свідомою провокацією проти існуючої міжнародно-правової системи", - йдеться у заяві.

В МЗС зазначили, що Україна жорстко засуджує такі дії Пхеньяна, закликає світове співтовариство вжити додаткових заходів для притягнення КНДР до відповідальності та висловлює у цьому зв’язку повну підтримку Японії та Південній Кореї.

"Сьогоднішній розвиток подій свідчить про те, що чинні санкції проти КНДР виявилися недостатніми", - зазначили у зовнішньополітичному відомстві.

Там додали, що Україна підтверджує свою налаштованість використати всі можливі важелі впливу як непостійного члена Ради Безпеки ООН для повернення КНДР до міжнародного правового поля.

Як повідомлялося, КНДР у понеділок здійснила одночасний пуск відразу чотирьох балістичних ракет з полігону Тончан-ні на західному узбережжі країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-