Україна vs Росія: у Гаазі відсьогодні починаються слухання

Україна vs Росія: у Гаазі відсьогодні починаються слухання

Укрінформ
Відсьогодні Україна представлятиме докази злочинів Росії в Міжнародному суді ООН у Гаазі.

Про це пише Президент України Петро Порошенко. 

"З 6 березня Україна представлятиме докази злочинів Росії в Міжнародному суді ООН у Гаазі", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у понеділок, 6 березня, у Гаазі розпочинаються перші слухання у справі Україна проти Росії в Міжнародному суді ООН. Слухання триватимуть чотири дні.

Вона зазначила, що позові проти РФ йдеться, що Москва порушила положення Конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму і Конвенції про ліквідацію усіх форм расової дискримінації.

"Буде гаряче і непросто, Москва і вся ії пропагандистська брехлива машина теж готуються і дуже рефлексують щодо цього суду. Я знаю, як маленька українська команда останній місяць готувалася до цих перших дебатів, на яких МЗС представлятиме залізна леді українськоі дипломатіі і двигун цієі справи Олена Зеркаль (заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції - ред.), - розповіла Геращенко.

За її словами, матеріали збирали всі українські силові структури, які щодня документують російські злочини: вбивства, поранення, руйнуванння майна, незаконне утримання , системне порушення прав людини. Слухання йтимуть англійською і будуть транслюватися онлайн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-