НАЗК дозволило державне фінансування

НАЗК дозволило державне фінансування "Опоблоку"

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції прийняло рішення про надання політичній партії "Опозиційний блок" державного фінансування статутної діяльності у першому кварталі 2017 року в сумі 12 млн 116 тис. 975 гривень.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"Рішення прийнято на основі виконання політичною партією вимог, передбачених пунктом 2 розділу ІІ "Прикінцеві та перехідні положення" закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання і протидії політичній корупції", а саме:  відкриття окремого рахунку в національній валюті України, подання звітів про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2016 рік, внесення змін до статуту політичної партії", - йдеться у повідомленні.

У НАЗК нагадали, що Нацагентство забезпечує щоквартальне перерахування коштів, виділених з державного бюджету на фінансування статутної діяльності політичних партій у розмірі 25% загального розміру щорічного державного фінансування для всіх політичних партій, які під час останніх позачергових виборів народних депутатів України 2014 року у єдиному загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі набрали не менше 5% дійсних голосів виборців.

За І квартал 2017 року державне фінансування статутної діяльності вже отримали: "Радикальна партія Олега Ляшка", "Об'єднання "Самопоміч", "Блок Петра Порошенка", "ВО "Батьківщина" та "Народний фронт".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-