Підприємства, яким Насіров звелів давати відстрочку, нічого не платили - Ситник

Підприємства, яким Насіров звелів давати відстрочку, нічого не платили - Ситник

Укрінформ
Застосування механізму розстрочки податкового боргу деяких підприємств, до якого причетний голова Державної фіскальної служби Роман Насіров, було незаконним, бо ці підприємства взагалі нічого не сплачували.

Про це у п'ятницю на брифінгу в Укрінформі заявив директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник.

"Стосовно самого механізму спричинення збитків: сама по собі відстрочка є законним механізмом, але в даному випадку вона застосовувалась незаконно, тому що підприємства взагалі не платили", - сказав Ситник.

Він пояснив, що рішення про відcтрочку може ухвалюватись за умови, що частина платежів буде погашена. "Платежі не сплачувались - і знову приймалось рішення про відстрочку, в деяких випадках навіть клопотання об'єктів господарювання ще не надходило, а рішення про розстрочення вже було прийнято", - наголосив керівник НАБУ.

Він зауважив, що є низка інших доказів, які вказують на те, що ці рішення є незаконними, однак він не має процесуального права їх розголошувати. 

Як відомо, слідство вважає, що Насіров протягом 2015-2016 років, діючи в інтересах народного депутата України Олександра Онищенка, надав керівникам регіональних та територіальних органів ДФС незаконну вказівку ухвалювати безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр".

Спеціалізована антикорупційна прокуратура має намір клопотати про обрання для Насірова запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

2 березня детективи Національного антикорупційного бюро України на виконання доручення прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури вручили Насірову повідомлення про підозру. Він підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Водночас адвокати Насірова стверджують, що вручення підозри голові ДФС не має законної сили, оскільки співробітники НАБУ нібито вручили підозру їхньому клієнту, коли він уже був непритомний, а отже, вручення підозри є незаконним. Адвокати також повідомили, що в Насірова діагностували інфаркт, наразі він перебуває в реанімації у "Феофанії", і йому нібито зробили операцію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-