Передача Україні зброї дозволить врівноважити ситуацію – канадський депутат

Передача Україні зброї дозволить врівноважити ситуацію – канадський депутат

Укрінформ
Якщо Україна отримає летальну зброю від своїх союзників, то зможе надати противагу посиленню агресії з російського боку.

Таку думку висловив тіньовий міністр закордонних справ Канади Пітер Кент, передає кореспондент Укрінформу.

«Надавши Україні зброю, ми запропонуємо противагу ескалації агресії, до якої вдається російська сторона», - сказав Кент.

Він також виступив за продовження канадської військової тренувальної місії в Україні UNIFIER. «У рамках операції UNIFIER українські сили навчаються краще протистояти підтримуваним Росією бойовикам, а також власне російським військовим, які керують бойовиками на Сході України», - наголосив депутат від Консервативної партії.

Нагадаємо: близько 200 канадських військових інструкторів із позаминулого року проводять заняття з українськими військовослужбовцям на Яворівському та Кам’янець-Подільському полігонах. Втім, їх мандат завершується 31 березня 2017 року, тому під час візиту Джастіна Трюдо до Києва Президент України Петро Порошенко звернувся до нього із прохання продовжити термін перебування інструкторів в Україні. Поки офіційної відповіді на цей запит із Оттави не надходило.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-