Канадська опозиція пропонує план допомоги Україні

Канадська опозиція пропонує план допомоги Україні

Укрінформ
Канадська парламентська опозиція запропонувала свій план допомоги Україні та закликала уряд вжити конкретних кроків для підтримки України у протистоянні російській агресії.

План представив тіньовий міністр закордонних справ Канади Пітер Кент, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Канада довгий час була надійним союзником та помічником України. Оскільки суверенітет України продовжує перебувати у небезпеці, Канаді зараз не час для роздумів. Уряд Трюдо повинен вжити конкретних заходів, аби запевнити українців, що Канада продовжуватиме підтримувати їх перед лицем російської військової агресії", - сказав Кент.

План опозиції закликає уряд негайно вжити сім конкретних кроків для підтримки України, а саме: розширити та продовжити військову тренувальну місію UNIFIER; відновити надання супутникових зображень RADARSAT-2 українським військовим; передати Україні летальну зброю; ухвалити "акт Магнітського"; підписати угоду про співробітництво у сфері оборони; збільшити кількість спостерігачів ОБСЄ, які моніторитимуть ситуацію на сході України; надати додаткову гуманітарну допомогу українським вимушеним переселенцям та закликати Росію поважати суверенітет України і Мінські угоди.

"Оскільки насилля та напруження на сході України продовжують зростати, Україна потребує збільшення канадської підтримки, а не зменшення", - додав Кент.

Як повідомлялося, близько 200 канадських військових інструкторів з позаминулого року проводять заняття з українськими військовослужбовцям на Яворівському та Кам’янець-Подільському полігонах.  Втім, їх мандат завершується 31 березня 2017 року, тому під час візиту Джастіна Трюдо до Києва Петро Порошенко звернувся до нього із прохання продовжити термін перебування інструкторів в Україні. Поки офіційної відповіді на цей запит із Оттави не надходило.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-