Санкції за агресію проти України треба розширити – канадський депутат

Санкції за агресію проти України треба розширити – канадський депутат

Укрінформ
Канаді слід розширити санкційні списки осіб, відповідальних за агресію проти України.

Таку думку висловив тіньовий міністр оборони Канади Джеймс Безан, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На наше переконання, є необхідність накласти більше санкцій та запровадити більше заборон на в’їзд стосовно осіб, відповідальних за агресію проти України, незалежно від їх російського або українського громадянства", - сказав Безан.

Він нагадав, що під час передвиборчої кампанії усі три основні політичні партії Канади підтримували запровадження "списку Магнітського", однак закон досі не ухвалено. "Ми закликаємо уряд підтримати внесений до парламенту "акт Магнітського". До того, як стати міністром, Христя Фріланд особисто агітувала за подібне законодавство", - зазначив депутат.

Як відомо, російський адвокат Сергій Магнітський загинув у Росії 16 листопада 2009 року, перебуваючи під арештом, після викриття корупційних злодіянь вищого керівництва держави. США ще у 2012 році запровадили санкції проти російських чиновників, яких підозрюють у порушенні прав людини. Пізніше подібний закон ухвалив Європарламент. Однак колишній міністр закордонних справ Канади Стефан Діон послідовно відмовлявся підтримати ухвалення подібного цього закону, посилаючись на те, що чинного законодавства Канади достатньо для накладення заборони на в’їзд до країни небажаним особам, тож потреби у нових законах немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-