Справа Майдану: суд надав ГПУ доступ до відеокамер на будівлі Ради

Справа Майдану: суд надав ГПУ доступ до відеокамер на будівлі Ради

Укрінформ
Печерський районний суд Києва надав ГПУ доступ до камер відеоспостереження на будівлі Верховної Ради в досудовому розслідуванні у провадженні про перевищення повноважень правоохоронними органами, що призвело до масових жертв серед активістів Євромайдану.

Про це йдеться в ухвалі суду від 23 лютого, внесеній у Єдиний реєстр судових рішень під номером 757/10772/17-к, повідомляє телеканал "112 Україна".

"Суд надав слідчим доступ до камер зовнішнього відеоспостереження Ради, до пристроїв, на які здійснюється запис зображення з цих камер, до технічного обладнання та програмного забезпечення, за допомогою якого здійснюється керування зазначеними камерами", - йдеться у повідомленні.

Дозволено також доступ до обладнання та програмного забезпечення, за допомогою якого можливо встановити місцезнаходження, найменування, типи і види серверів, а також канали зв'язку, IP-адреси, якими транспортуються дані до серверів з кожної камери спостереження.

Слідчі отримали доступ до документів, якими визначені особи, відповідальні за систему відеоспостереження, до журналів обліку вхідної та вихідної документації апарату парламенту за період з 30 листопада 2013 року по теперішній час.

Як повідомлялося, 24 лютого Генпрокуратура заявила про закупівлю у Росії в 2014 році Міністерством внутрішніх справ спецзасобів для розгону активістів Євромайдану.

Раніше адвокат екс-президента України Віктора Януковича Віталій Сердюк заявив, що справи щодо Євромайдану досі не передано до суду, і поки немає жодної перспективи завершити їх розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-