У представництві ЄС кажуть, що ратифікація асоціації з Україною вже недалеко

У представництві ЄС кажуть, що ратифікація асоціації з Україною вже недалеко

Укрінформ
В Європейському Союзі розуміють критику стосовно перенесення ратифікації Угоди про асоціацію України з ЄС, проте вважають, що завершення цього процесу вже недалеко.

Про це на конференції «Підсумки імплементації Угоди про Асоціацію між Україною і ЄС за 2016 рік та подальші плани» заявив заступник голови представництва ЄС в Україні Томас Фреллесен, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми розуміємо, що чуємо багато критичних голосів стосовно того, що відбувається навколо ратифікації (Угоди про асоціацію України з ЄС - ред.). З багатьма з цих критичних голосів ми можемо погодитися. Це досить великий виклик у плані перенесення ратифікації на наступний рівень. Зараз ми вважаємо, що врешті-решт фінальна ратифікація не настільки вже й далеко», - сказав Фреллесен.

У цьому контексті він зазначив, що 2017 рік має бути відзначений інтенсифікацією процесу реформ в Україні і підтриманий двостороннім діалогом стосовно конкретних зобов'язань та хронометражу того, що має відбутися в цьому процесі. Окрім того, зазначив заступник голови представництва ЄС, цей процес має бути підтриманий законодавчо і включати певні заходи.

«Ми хочемо бачити певне стратегічне планування, ми хочемо бачити необхідну фінансову підтримку та підтримку людськими ресурсами, інакше це просто не спрацює», - зауважив Фреллесен.

Він додав, що надзвичайно важливо також ухвалити законодавчі акти, які стосуються наближення законодавства України до ЄС. Він уточнив, що це стосується як транспорту, так і оцінки шкоди для навколишнього середовища та інших технічних перепон. Фреллесен висловив сподівання, що незабаром ці нормативні акти будуть прийняті.

«Якщо нам це не вдасться, це дуже завадить процесу, тому це надзвичайно важливо», - підкреслив заступник голови представництва ЄС.

Він наголосив, що у ЄС повністю підтримують Україну у процесі імплементації Угоди про асоціацію. За словами Фреллесена, це надзвичайно складний процес, тому значна частина допомоги Україні від Євросоюзу спрямована і запланована саме на покращення реформ та імплементації, які передбачає Угода про асоціацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-