Україна чекає від Європарламенту

Україна чекає від Європарламенту "зеленого світла" для безвізу - Порошенко

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко зустрівся з Державним секретарем Великої Британії Борисом Джонсоном та Міністром закордонних справ Польщі Вітольдом Ващиковським.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Держсекретарем Великої Британії у закордонних справах та справах Співдружності Борисом Джонсоном та Міністром закордонних справ Республіки Польща Вітольдом Ващиковським. Глава держави подякував Британії та Польщі за тверду підтримку суверенітету та територіальної цілісності України", - йдеться у повідомленні.

Співрозмовники обговорили хід імплементації Мінських домовленостей та ситуацію на Донбасі. Зокрема, мова йшла про важливість дотримання режиму санкцій ЄС проти Росії до повного виконання нею взятих на себе зобов’язань у рамках мінського процесу та відновлення територіальної цілісності України.

Президент України привітав завершення тристоронніх переговорів між Радою ЄС, Європарламентом та Єврокомісією щодо скасування візового режиму для українців, наголосивши на необхідності прискорення цього процесу.

"Дуже сподіваємося, що Європейський парламент зможе найближчим часом ухвалити рішення, яке дасть зелене світло для рішення Ради ЄС щодо запровадження для українців безвізового режиму", - зазначив глава держави.

Порошенко подякував за внесок, який Польща та Велика Британія зробили в цьому питанні, і висловив сподівання на подальшу підтримку.

Співрозмовники також торкнулися питання імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Президент висловив сподівання, що Нідерланди найближчим часом завершать процес ратифікації.

У рамках двосторонньої взаємодії обговорювалися питання організації візиту Президента України до Великої Британії найближчим часом.

Фото: Микола Лазаренко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-