У ЄС вітають завершення внутрішніх переговорів про безвіз для України

У ЄС вітають завершення внутрішніх переговорів про безвіз для України

Укрінформ
У Євросоюзі вітають черговий крок, який наближає Україну до скасування візового режиму із Співтовариством.

Про це пишуть у соціальних мережах представники Єврокомісії на Європарламенту, у зв’язку з успішним завершенням напередодні міжінституційних переговорів про проект рішення із надання Україні безвізового режиму, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Вітаю домовленість, досягнуту між Європарламентом і Радою ЄС щодо візової лібералізації для України. Чекаю на скоріше затвердження цього рішення», - написав у Twitter єврокомісар Дімітріс Аврамопулос, який відповідає за візову політику ЄС.

Депутат Європарламенту від Польщі Міхал Боні привітав свого колегу - доповідача по безвізу для України болгарського депутата Марію Габріел із великою роботою, проведеною заради візової лібералізації для українців.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Рада ЄС, Європарламент за участі Єврокомісії розпочали і успішно завершили переговори щодо проекту законодавчої резолюції про надання безвізового режиму для України.

Йдеться про включення України до переліку третіх країн, громадянам яких скасовуються візові вимоги для короткострокових подорожей країнами ЄС (окрім Великої Британії та Ірландії).

Це рішення ще мають затвердити посли країн-членів при раді ЄС (рішення очікується у четвер, 2 березня), а також комітет Європарламенту з питань громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ.

Далі, за процедурою, законодавчу резолюцію про безвіз для України має проголосувати Європарламент та остаточно затвердити Рада ЄС.

За прогнозами, безвізовий режим з ЄС для українців набуде чинності за декілька місяців – наприкінці весни або на початку літа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-