Аваков розповів про план звільнення Донбасу без поступок Путіну

Аваков розповів про план звільнення Донбасу без поступок Путіну

Укрінформ
Українська влада має конкретний план щодо врегулювання ситуації на Донбасі, і він не пов'язаний із жодними поступками Кремлю.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в інтерв'ю "ТСН"

"Я вважаю, що ми перебуваємо в такому проміжку часу, коли це питання можна вирішити, вирішити швидко і дипломатичним шляхом. Не військовим шляхом", - сказав він.

За його словами, "путінський режим", по суті, намагається використовувати "такий досить сумний перехідний період", коли в США нова адміністрація, готуються вибори у Франції і в Німеччині.

Аваков переконаний, що саме з цим пов'язана активізація різних планів, у тому числі інспірованих різними країнами і людьми. Зокрема, міністр згадав "план Артеменка", який він називає "планом Артеменка-Льовочкіна".

Водночас керівник МВС наголосив, що він знайомий з мирним планом українських дипломатів щодо врегулювання ситуації на Донбасі і навіть сам як практик бере участь у його розробці.

"Я знайомий з реальними планами наших дипломатів, які працюють над цією ситуацією. Я, в тому числі як практик, який занадто багато часу провів у зоні АТО і розумію, що там відбувається, теж беру в цьому участь. Ми маємо абсолютно конкретний план щодо Донбасу, який у разі, якщо воля путінського режиму до реального врегулювання все-таки матиме місце під натиском Заходу, ми маємо план, який буде реалізовуватися. Він абсолютно не пов'язаний з найменшими поступками путінському режиму", - підкреслив Аваков.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-