США назвали напад на спостерігачів ОБСЄ

США назвали напад на спостерігачів ОБСЄ "викликом" для Мінських угод

Укрінформ
Делегація Сполучених Штатів при ОБСЄ засудила напад на Спеціальну моніторингову місію Організації, підкресливши, що спостерігачі повинні мати необмежений доступ до всієї території.

Про це йдеться в офіційній заяві місії, передає Укрінформ.

"Ми приєднуємося до Голови Cпеціальної моніторингової місії ОБСЄ посла Апакана в засудженні нападу на представників СММ ОБСЄ і захопленні їх безпілотного літального апарату підтримуваними Росією сепаратистами", - наголошується в документі.

При цьому американське представництво підкреслило, що Спеціальна моніторингова місія виконує важливу роль у спостереженні за військовими діями і рухом вздовж лінії зіткнення, і її робота допомагає рятувати життя цивільних осіб.

"Представники СММ повинні мати необмежений доступ до всіх ділянок, які вони патрулюють, без погроз і залякування", - йдеться в заяві. При цьому наголошується, що подібні напади є "прямим викликом колективній волі 57 держав-учасниць, та Мінським угодам".

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю в підконтрольній "ДНР" Ясинуватій, на північ від міста Донецьк патруль СММ намагався запустити БПЛА для того, щоб проконтролювати ймовірний артобстріл Донецької фільтрувальної станції. В цей момент з'явилися озброєні люди, направили на спостерігачів зброю і захопили безпілотник, після чого один із чоловіків відкрив вогонь в напрямку членів СММ ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-