АТО: Бойовики обстріляли місію і забрали дрон. ОБСЄ вимагає покарати винних

АТО: Бойовики обстріляли місію і забрали дрон. ОБСЄ вимагає покарати винних

Укрінформ
Голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертугрул Апакан засудив напад на її членів і захоплення міні-безпілотника бойовиками "ДНР".

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили зі штаб-квартири Організації.

"Обстріл беззбройних цивільних спостерігачів являє собою не тільки безпосередню загрозу життю відважних чоловіків і жінок, які роблять все можливе, щоби принести мир в Україну, це ще й прямий виклик колективної волі 57 держав-учасників ОБСЄ, а також Мінським угодам", - заявив Апакан.

Він наполягає на тому, щоб учасники нападу були притягнуті до відповідальності і не було безкарності. "Погрози спостерігачам СММ та інші способи перешкоджання їхній роботі лише відстрочують врегулювання конфлікту", - сказав посол.

Інцидент стався приблизно о 14:30 24 лютого в підконтрольній "ДНР" Ясинуватій, на північ від міста Донецька. Патруль СММ намагався запустити БПЛА для того, щоб проконтролювати ймовірний артобстріл Донецької фільтрувальної станції, коли з'явилися озброєні люди, направили на спостерігачів зброю і захопили безпілотник, після чого один із чоловіків відкрив вогонь, кулі пролетіли зовсім близько від членів СММ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-