Угода про асоціацію з ЄС повноцінно може запрацювати вже влітку - джерело

Угода про асоціацію з ЄС повноцінно може запрацювати вже влітку - джерело

Укрінформ
Голосування у Верхній палаті (Сенат) парламенту Нідерландів щодо законопроекту, яким вводиться в дію ратифікація Угоди про асоціацію Україна-ЄС, може відбутися у квітні.

Очікується, що воно буде позитивним для України, а повноцінна імплементація Угоди, після  низки технічних процедур, відбудеться вже влітку.  Про це кореспонденту Укрінформу повідомив високопосадовець у дипломатичних колах.  

“Верхня палата парламенту Нідерландів може проголосувати по ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у квітні. За нашими прогнозами, це буде позитивне для України голосування”,  - зазначив співрозмовник, причетний до контактів з нідерландською  стороною по “асоціації”.  

Водночас, він вказав на те, що росіяни намагатимуться “знову придумувати різні несподівані схеми”, як заблокувати ратифікацію Угоди.

Співрозмовник наголосив, що підтримка Нижньою палатою ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС стала можливою завдяки титанічній роботі української дипломатії, особистому втручанні Президента та “низки непублічних речей”.

“За процедурою, після затвердження Сенатом ратифікаційні грамоти направляються на підпис  королю Нідерландів, потім - до Брюсселя. Очікується, що  влітку Угода про асоціацію, яка зараз частково вже виконується, вступить в дію вже повноцінно”, - зазначив дипломат.

Як повідомляло агентство, Нижня палата парламенту Нідерландів 23 лютого схвалила законопроект, яким вводиться в дію ратифікація Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

У квітні минулого року у Нідерландах відбувся консультативний референдум, на якому більшість проголосувала проти ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС Нідерландами. Уряд країни виступив за пошук рішення, яке б давало можливість зняти висловлені під час кампанії "занепокоєння" виборців і при цьому ратифікувати документ.

В середині грудня минулого року лідери Євросоюзу погодили запропоновані Нідерландами пропозиції щодо умов завершення ратифікації у країні Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-