Росія вдається до ескалації, коли їй зручно - Єльченко

Росія вдається до ескалації, коли їй зручно - Єльченко

Укрінформ
Ескалація бойових дій на сході України спостерігається щоразу, коли виникає політична необхідність для Російської Федерації просувати далі свою агресивну політику.

Про це заявив на засіданні РБ ООН у середу щодо перспектив діяльності ОБСЄ під австрійським головуванням глава Місії України при ООН Володимир Єльченко, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Як засвідчив недавній сплеск бойових дій в районі Авдіївки на Донбасі, ситуація в постраждалих від конфлікту регіонах залишається нестабільною й непередбачуваною. Ескалація можлива щоразу, коли Росія вважає це політично необхідним або зручним", - наголосив Єльченко.

Він нагадав, що військовий напад "гібридних російських військ" на Авдіївку супроводжувався масовими обстрілами вздовж всієї лінії зіткнення. Це, за його словами, "продемонструвало вперте небажання Росії виконувати свої зобов'язання за "Мінськом", в тому числі їх найпершого положення про всеосяжне та стійке припинення вогню".

Представник України підкреслив, що політична мета Росії підірвати Україну залишається незмінною вже три роки. "Замість повної і сумлінної імплементації зобов'язань за "Мінськом" Росія вдається до політичних і військових провокацій, шантажу й політичного тиску", - заявив Єльченко.

Крім того, представник України подякував австрійському головуванню в ОБСЄ за озвучене недавно рішуче засудження односторонніх заходів Росії про визнання так званих документів, виданих нелегальними структурами в ОРДЛО. Він також високо оцінив "міжнародний дипломатичний і політичний тиск на Росію з метою припинення ескалації", що посприяло певному поліпшенню ситуації безпеки в зоні конфлікту.

Водночас, Єльченко нагадав, що розв'язання кризи вимагає не тільки мирного врегулювання на Донбасі на основі суверенітету й територіальної цілісності України, а також деокупації Кримського півострова, який є невід'ємною частиною Української держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-