Єльченко про смерть Чуркіна: Кожен посол висловлює позицію своєї держави

Єльченко про смерть Чуркіна: Кожен посол висловлює позицію своєї держави

Укрінформ
Постійний представник України при Організації Об’єднаних Націй Володимир Єльченко прокоментував смерть постійного представника Росії в ООН Віталія Чуркіна.

Про це повідомляє Громадське

Зокрема Єльченко повідомив, що Україна, як головуюча країна у Радбезі ООН, має організувати на засіданні частину, яка буде присвячена смерті Чуркіна.

"Знав Чуркіна багато років, хоча й не близько. Кожний посол висловлює позицію своєї держави. Так, до інструкцій зі своєї столиці можна додати певний особистий наратив. Але я б не перебільшував його особисту роль, вірніше, думати, що його особиста роль на цій посаді була чимось відмінним від позиції РФ, яку він представляв. Я дізнався про його смерть буквально півгодини тому, у нас завтра буде засідання, і як країна, яка головує, ми маємо організувати це засідання, і в тому числі, якусь частину, яка буде тим чи іншим шляхом присвячена цій трагічній події. Будемо виходити з пропозицій, які отримаємо. Спроби налагодити нормальний контакт були, на жаль, вони не призвели до зміни його риторики. В дипломатії є таке правило — якщо не згоден з тим, що тобі пропонують, йдеш у відставку. Чуркін так не вирішив", - сказав Єльченко виданю.

Раніше повідомлялося, що помер постійний представник Росії в ООН Віталій Чуркін. Пізніше з'явилася версія, що постпред РФ помер від серцевого нападу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-