У регламентному комітеті ВР обурені заявою Савченко про

У регламентному комітеті ВР обурені заявою Савченко про "складання недоторканності"

Укрінформ
Заява народного депутата Надії Савченко про зняття з неї депутатської недоторканості не матиме жодних правових наслідків.

Про це заявив перший заступник голови Комітету з питань регламенту та організації діяльності Верховної Ради Павло Пинзеник.

"Якщо народний депутат не бажає нести повний обсяг прав і обов'язків, визначених Конституцією і законами для нього, то для цього треба складати депутатський мандат", - сказав він журналістам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Коментуючи відповідну заяву Савченко він зауважив, що це, скоріше, піар-акція.

"Надія Савченко, напевно, придумала якійсь новий правовий інститут - самостійно за власною ініціативою зняття так званої депутатської недоторканості. Такого наше законодавство не знає. Це, скоріше, піар-акція.

Нема такого поняття - зняття недоторканості. Є подання Генеральної прокуратури про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, звернеться генеральний прокурор до Верховної Ради з приводу того, що в діях Надії Савченко можуть бути ознаки кримінального правопорушення, тоді і будемо розглядати", - додав Пинзеник. 

Як повідомляв Укрінформ, позафракційний депутат Надія Савченко оприлюднила заяву, в якій просить зняти з неї депутатську недоторканість.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-