Україна задоволена результатом дебатів РБ ООН щодо конфліктів у Європі

Україна задоволена результатом дебатів РБ ООН щодо конфліктів у Європі

Укрінформ
Українська сторона, головуюча нині в РБ ООН, задоволена результатами засідання Радбезу щодо обговорення конфліктів у Європі, яке відбулося в вівторок у штаб-квартирі Організації.

Таку позицію висловив у ексклюзивному коментарі Укрінформу речник Постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко.

"Ми задоволені тим, що отримали повну підтримку членів Ради Безпеки, в тому числі від наших ключових партнерів – США, Великобританії, Франції – та продовжуємо з ними працювати", - зауважив за підсумками засідання представник Місії України в Нью-Йорку.

Ще одним здобутком він назвав те, що українська сторона, яку представляв на відкритих дебатах міністр закордонних справ Павло Клімкін, донесла свої пропозиції стосовно конфліктів.

"Сьогодні ми виступили з конкретними пропозиціями, як можна змінити ситуацію, як ООН може брати більш активну участь у розв'язанні конфліктів в Європі, в тому числі шляхом більш активного залучення генерального секретаря та його добрих послуг", - зауважив Ніколенко.

Він також підкреслив, що деякі держави на відкритих дебатах у Радбезі були представлені на рівні міністрів закордонних справ. Серед них, зокрема, Грузія, Литва, Угорщина.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок Павло Клімкін закликав всі ключові установи ООН, в тому числі офіс генерального секретаря та Раду Безпеки, бути більш ініціативними та ефективними в процесі врегулювання сучасних конфліктів.

"Україна вважає, що генеральний секретар повинен діяти ініціативно в ситуаціях, пов'язаних з попередженням і впливом на конфлікти. Ми також повністю згодні з генеральним секретарем, що Рада Безпеки має більш активно використовувати варіанти, викладені в главі 6 Статуту ООН", - заявив український міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-