Євросоюз на Радбезі ООН закликає подвоїти зусилля для імплементації

Євросоюз на Радбезі ООН закликає подвоїти зусилля для імплементації "Мінська"

Укрінформ
ЄС зберігає послідовну позицію з урегулювання конфлікту в Україні на основі збереження її суверенітету й територіальної цілісності та вважає, що зусилля з імплементації Мінських домовленостей потрібно подвоїти.

На цьому наголосила в вівторок під час засідання РБ ООН глава Європейської зовнішньополітичної служби Хельга Шмід, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Безпека в Європі заснована на принципах суверенітету, незалежності й територіальної цілісності держав, непорушності кордонів та принципі мирного врегулювання спорів та мирного вибору країн у визначенні свого майбутнього", - заявила європейський дипломат.

Однак, за її словами, конфлікт в Україні засвідчив, що це не завжди виконується. "Наша підтримка суверенітету й територіальної цілісності України залишається непорушною. Ми продовжуємо засуджувати та не визнаємо незаконної анексії Криму і міста Севастополя", - заявила в цьому зв'язку Шмід.

Вона також підкреслила, що Євросоюз закликає всі сторони своєчасно і повною мірою виконати Мінські домовленості, щоб знайти стійке політичне рішення. "Зокрема, закликаємо Росію використати свій вплив на сепаратистів", - додала представник ЄС.

За її словами, Євросоюз повністю підтримує зусилля "нормандського формату", Тристоронньої контактної групи та присутності ОБСЄ.

"Триваючі зіткнення (на Донбасі – ред.), загибель людей на сході України вимагають подвоєння зусиль для повної імплементації Мінських домовленостей", – підкреслила Шмід.

У цьому зв'язку вона послалась на заяву високого представника ЄС Федеріки Могеріні, що "Європейський Союз готовий розширювати підтримку для реалізації Мінських домовленостей".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-