Уряд пропонує учасникам

Уряд пропонує учасникам "торгової блокади" варіанти врегулювання

Укрінформ
Штаб блокади торгівлі з окупованими територіями Донбасу повідомив, що отримав пропозицію від Кабінету міністрів України щодо врегулювання ситуації.

Про це штаб повідомляє у вівторок на своїй сторінці у Facebook.

"Отримавши офіційне запрошення на перемовини від прем'єр-міністра країни, штаб блокади торгівлі з окупантами виступив з пропозицією: негайного звільнення полонених; прийняття закону про окуповані території, який законодавчо забороняє торгівлю на крові", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у штабі, зустрічна пропозиція Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана звучить так:

- представники штабу входять у комісію з обміну полоненими;

- Кабінет міністрів скасовує дозволи, видані СБУ на переміщення товарів, і видає постанову, що регулює переміщення вантажів відповідно до Закону про боротьбу з тероризмом.

"Впливати на більшість БПП і НФ у парламенті прем'єр, за його словами, не може, тому ухвалення закону від нього не залежить", - йдеться також у повідомленні.

Штаб пообіцяв розглянути ці пропозиції і після консультацій з експертами та членами штабу дати відповідь. "У будь-якому випадку блокада не припиняється ні на хвилину, а подальші перемовини мають бути максимально публічними і відкритими для народу", - зазначили у штабі. 

Як повідомляє LB.ua з посиланням на власні джерела серед учасників блокади, зустріч представників штабу з прем'єр-міністром організував лідер парламентської фракції "Самопоміч" Олег Березюк.

Як повідомляв Укрінформ, з 25 січня люди, які називають себе ветеранами АТО, на чолі з кількома народними депутатами почали блокувати залізницю між станціями Світланове та Шипілове. Поліція відкрила провадження за цим фактом.

Згодом особи у камуфляжному одязі захопили ще одну ділянку залізниці на Луганщині. Вони аргументують це боротьбою з контрабандою і вимагають припинити торгівлю з окупантами на сході України.

За даними уряду, 10 лютого було припинено всі поставки антрациту з тимчасово неконтрольованих територій для роботи ТЕС України.

12 лютого Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявляв, що блокування постачання вугілля з непідконтрольних Україні територій Донбасу може спричинити зупинки і відключення у сфері електро- і теплопостачання по всій території країни.

15 лютого Кабмін запровадив надзвичайні заходи в енергетиці.

Президент України Петро Порошенко вважає, що блокада залізниці на Донбасі створює загрозу не лише енергетичній безпеці держави, а й усій економіці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-