Під ВР мітингують проти торгівлі з окупованими територіями

Під ВР мітингують проти торгівлі з окупованими територіями

Фото
Укрінформ
Близько 1,5 тисячі людей у середу мітингують під Верховною Радою, вимагаючи від народних депутатів підтримати блокаду торгівлі з окупованими територіями Донбасу.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, учасники акції стоять з прапорами УКРОПу та українськими державними прапорами.

Зі сцени вже виступили народні депутати Володимир Парасюк, Єгор Соболєв, Віктор Чумак, Юрій Дерев'янко, Сергій Лещенко та Ігор Луценко. Зокрема, вони закликають владу припинити "торгівлю на крові" з ОРДЛО, ухвалити закон про окуповані території та створити тимчасову слідчу комісію для розслідування фактів контрабанди через лінію розмежування на сході України.

Спікери також заявляють, що "вся відповідальність за торгівлю з окупантом лежить на вищому керівництві влади".

Наразі перед людьми виступають представники політичної партії УКРОП. Вони повідомили, що вже заблоковано три залізничні колії з восьми, які ведуть на окуповану російсько-терористичними військами територію України.

Будівлю Ради посилено охороняють бійці Нацгвардії та поліція. Зокрема, на площі перед Радою встановлено подвійний кордон силовиків.

Зараз ситуація перед парламентом спокійна.

Як повідомляв Укрінформ, останніми днями в мережі Інтернет значно зросла кількість пропозицій, спрямованих на платне залучення громадян до протестних заходів, що плануються на 20-22 лютого в Києві. Зокрема, в соціальній мережі "ВК" активно поширюються пости - практично однакові, в яких пропонують гроші (250 грн/день, 600 грн/доба) - за участь в акціях протесту у центрі столиці.

Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-