Три парламентські фракції долучилися до декларації «Єдність заради перемоги»

Три парламентські фракції долучилися до декларації «Єдність заради перемоги»

Укрінформ
Три парламентські фракції - БПП, «Народний фронт», «Радикальна партія» та громадські діячі долучилися до підписання Декларації «Єдність заради перемоги» й підтвердили свою єдність в здійсненні реформ та боротьбі з агресором.

Про це йшлося під час круглого столу «Єдність заради перемоги», повідомляє кореспондент Укрінформу.

За словами одного з організаторів, заступника голови Проводу мережі «Вільні люди» Сергія Кузана, 22 січня цього року стартувала кампанія щодо обговорення бачення людей у різних регіонах, в якому напрямку має розвиватися країна. Він підкреслив, що в містах областей були проведені такі круглі столи й основними висновками у них є те, що громадяни розчаровані діяльністю нинішнього парламенту, бажають бачити консолідацію влади й мріють про єдність між представниками владної верхівки. 

«У цій війні з Росією для перемоги нам потрібна єдність», - підкреслив Кузан.

Присутній на круглому столі представник Президента у Верховній Раді, народний депутат від БПП Артур Герасимов зауважив, що його політична сила підтримує ідею єдності влади в стратегічних питаннях розвитку нашої держави.

«Якою б не була поведінка агресора, перемога залежить від нашої єдності», - наголосив Герасимов.

Водночас лідер фракції «Народний фронт» Максим Бурбак зауважив, що нині в Україні відбуваються різні події, які заважають ефективній боротьбі з російським агресором та в здійсненні реформ.

«Не треба надавати будь-яку можливість спекулювати цими подіями (агресія на Сході - ред.) і цією ідеєю боротьби. Бачимо зараз різні заяви, різні події, які відбуваються в Україні. Ми повинні бути єдиними в боротьбі з зовнішнім агресором, єдиними в провадженні реформ, які повинні привести нас до розбудови незалежної Європейської держави - Україна», - наголосив він.

Ідею єдності політиків також підтримав лідер фракції «Радикальна партія» Олег Ляшко, який запевнив, що його політична сила перебуває «в політичній опозиції в парламенті, але не в опозиції до людей».

За підсумками круглого столу була складена підсумкова Декларація «Єдність заради перемоги», до якої зголосилися долучитися БПП, «Народний фронт» та Радикальна партія. Як зауважив модератор заходу Сергій Квіт, після уточнення деяких технічних позицій ця Декларація буде оприлюднена для громадськості. Зокрема, в проекті Декларації зазначається, що її підписанти «підтверджують свою прихильність до принципів Революції Гідності та зобов'язання їх дотримуватись у повсякденній політичній діяльності».

В Декларації наголошується, що її підписанти заради збереження державності України готові об'єднатися навколо спільних цінностей і відкинути дрібні політичні протиріччя, а також зобов'язуються продовжувати курс реформ та ухвалити важливі для країни рішення і закони.

«Росія давно засвоїла урок: коли українці єдині - жодна військова агресія проти них не матиме успіху, тому, як і 100 років тому, Кремль робить все можливе для того, щоб розвалити країну зсередини, посіяти Руїну. Але цього разу їм не вдасться досягти свого, оскільки проукраїнські політичні сили свідомі своєї відповідальності та готові до об'єднання заради збереження країни», - йдеться у проекті Декларації.

Долучитися до документа закликали також й інші політичні сили, зокрема «Батьківщину» і «Самопоміч».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-