Берлін: визнання Путіним

Берлін: визнання Путіним "паспортів Л/ДНР" суперечить міжнародному праву

Укрінформ
Офіційний Берлін вважає акт визнання Росією документів так званих "ЛНР" і "ДНР" таким, що суперечить міжнародному праву і Мінським домовленостям.

Так представники федерального уряду в понеділок у Берліні прокоментували суботній указ президента РФ Володимира Путіна, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Визнання паспортів, які видаються самопроголошеними (це потрібно завжди повторювати - так званими, самопроголошеними) республіками Луганська і Донецька, підриває єдність України та знаходиться в серйозному протиріччі з усім тим, про що домовилися в Мінську (у 2015 році - ред.) і, таким чином, є абсолютно неприйнятним", - заявив офіційний представник федерального уряду Штеффен Зайберт.

Офіційний представник МЗС ФРН Мартін Шефер назвав "цей захід дуже суперечливим, неконструктивним і таким, який абсолютно точно не відповідає духу і цілям Мінських домовленостей", а також таким, який "важко зрозуміти", оскільки згідно з міжнародним правом, визнанню підлягають лише документи, які видаються своїм громадянам державою.

Шефер запевнив, що Берлін доведе до відома Кремля свою позицію.

Він також зауважив, що тема не обговорювалася під час міністерської зустрічі "нормандської четвірки" в Мюнхені минулої суботи, оскільки керівник МЗС РФ Сергій Лавров не повідомив про цей закон - "не знав він про нього чи не хотів", німецькій стороні не відомо.

"Ми думаємо, що обидві сторони - Москва і Київ, які підписали Мінські угоди, зацікавлені в їх реалізації і в тому, щоб відновити повний суверенітет України", - додав Шефер.

Штеффен Зайберт також від імені уряду ФРН звернувся до всіх, "хто наразі блокує важливе залізничне сполучення з Донбасом - зняти негайно цю блокаду".

"Таке положення шкодить не лише зусиллям з досягнення мирного врегулювання конфлікту, але й енергетичному забезпеченню України через неможливість доставити вугілля, а цього всерйоз ніхто не хоче", - сказав він.  

За підсумками суботньої зустрічі в "нормандському форматі" в Мюнхені також прозвучав заклик зняти блокаду.

Фото: rbc.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-