Указом про паспорти

Указом про паспорти "Л/ДНР" Кремль фундаментально порушив Мінськ - МЗС

Укрінформ
В Міністерстві закордонних справ України рішуче засуджують та не визнають ухвалення Кремлем указу про визнання так званих документів, що видані "ДНР" та "ЛНР".

Відповідна заява МЗС розміщена на офіційному сайті відомства

"В Україні рішуче засуджують та не визнають ухвалення Кремлем указу про визнання так званих документів, що видані на територіях окремих районів Донецької та Луганської областей України. Це, де-факто, є визнанням контрольованих Росією на окупованих українських територіях Донбасу нелегітимних органів влади", - йдеться у заяві.

В українському МЗС наголошують, що Російська сторона вкотре порушує державний суверенітет і територіальну цілісність України, свої міжнародні зобов'язання, фундаментально порушує Мінські домовленості.

"Закликаємо наших міжнародних партнерів посилити тиск на Росію з метою неухильного виконання нею Мінських домовленостей та повернення Кремля в міжнародне правове поле", - наголосили в Міністерстві закордонних справ.

Як повідомлялося, президент Російської Федерації Володимир Путін підписав указ про визнання дійсними так званих паспортів, виданих владою "ДНР" і "ЛНР".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-