Про скасування санкцій проти РФ не може бути й мови - Дуда

Про скасування санкцій проти РФ не може бути й мови - Дуда

Укрінформ
У нинішній складній ситуації на Донбасі, коли підрозділи російської армії атакують українські позиції, не може бути жодної дискусії про відміну санкцій проти РФ.

Про це після зустрічі з Президентом Петром Порошенком у ході Мюнхенської конференції з питань безпеки заявив журналістам президент Польщі Анджей Дуда, інформує власний кореспондент Укрінформу.

“Немає жодних сумнівів, що не може бути будь-яких дискусій про відміну санкцій проти Росії до того часу, поки не буде виконано Мінські домовленості”,- наголосив Дуда.

Він додав, що над цим потрібно працювати, підтримуючи тих, хто безпосередньо бере участь у цьому форматі.Президент РП підкреслив, що Європа і міжнародна спільнота повинні чинити тиск на Росію, щоб вона виконала Мінські домовленості. “Складно говорити про їх реалізацію у ситуації, коли ті, хто, делікатно кажучи, перебуває під контролем Росії, здійснюють наступальні дії”, - зазначив Дуда.Він повідомив, що український лідер поінформував його про те, що на українські позиції наступають підрозділи регулярної російської армії.“Зараз повинен відбуватися тиск не лише з боку європейської спільноти, але й світової. Я маю на увазі також і тиск з боку США”,- зазначив польський лідер.

Дуда підкреслив, що запевнив Порошенка в “абсолютно рішучій” підтримці України з боку Польщі.“Якщо ми хочемо, щоб у світі був мир, а ми дуже хочемо, щоб мир панував у нашій частині світу, то міжнародне право має виконуватися. Сьогодні міжнародне право весь час порушується”,- підсумував президент РП.

Фото: Цеголко, Твіттер

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-