Україна повинна бути активнішою у регіональному вимірі - польський міністр

Україна повинна бути активнішою у регіональному вимірі - польський міністр

Укрінформ
Україна повинна бути більш активною у питаннях регіональної співпраці.

Про це заявив міністр канцелярії президента Польщі Кшиштоф Щерський, інформує Prezydent.pl

“Україна повинна більш активно діяти у питаннях співпраці з регіональними партнерами, зокрема у питаннях формування Польщею регіональної спільноти Адріатики, Балтики і Чорного моря (проект Міжмор’я. - Ред.)”, - повідомив Щерський.

Він підкреслив, що Київ має в регіоні справжніх друзів, які своє майбутнє безпосередньо пов'язують з тим, що відбувається в Україні. “Те, що відбувається в Україні, наприклад у сфері нестабільності, безпосередньо впливає на безпеку Польщі”, - наголосив міністр канцелярії президента РП.

За його словами, Польща є “адвокатом євроатлантичного вибору України”, але очікує від України “внутрішньої стабільності, реформування країни і партнерства з Польщею в історичній політиці і зближенні в соціальному вимірі”.

“Воно (зближення суспільств. - Ред.) не відбудеться без відкритої, твердої розмови на теми минулого, що дозволило б очистити пам’ять і будувати її спільно”, - констатував міністр.

Щерський також повідомив, що у квітні в Києві зустрінеться польсько-український консультативний комітет президентів обох країн, який останній раз збирався торік у березні.

У п'ятницю, 17 лютого, президенти України і Польщі Петро Порошенко і Анджей Дуда візьмуть участь у дикусійній панелі під час Мюнхенської конференції з питань безпеки, а в суботу вони проведуть у Мюнхені двосторонні переговори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-