Канада занепокоєна ситуацією на Донбасі

Канада занепокоєна ситуацією на Донбасі

Укрінформ
Загострення конфлікту на сході України викликає занепокоєння Канади.

Про це заявив Мет Декорсі, представник міністра закордонних справ Канади у парламенті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наш уряд поінформований про ситуацію. Вона викликає велике занепокоєння. Безперечно, ми рішуче засуджуємо дії підтримуваних Росією сепаратистів в Україні", - сказав Декорсі.

Він додав, що глава МЗС Канади Христя Фріланд обговорила ситуацію із міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним, держсекретарем США Рексом Тіллерсоном та американським сенатором-республіканцем Джоном Маккейном, а також перебуває у постійному контакті із послом Канади в Україні Романом Ващуком.

За словами Декорсі, канадський уряд наразі шукає найкращий спосіб допомоги Україні. "І міністр оборони, і міністр закордонних справ зараз оцінюють, як найкраще допомогти нашим друзям та партнерам – Україні, - у тому числі за допомогою операції UNIFIER", - зазначив він.

Як відомо, близько 200 канадських військових інструкторів із позаминулого року проводять заняття з українськими військовослужбовцями на Яворівському та Кам’янець-Подільському полігонах.  Втім, їх мандат завершується 31 березня 2017 року, тому під час візиту прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо до Києва Президент Петро Порошенко звернувся до нього із проханням продовжити термін перебування інструкторів в Україні. Поки офіційної відповіді на цей запит із Оттави не надходило.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-